Faqs

De oorzaak van een slechte groei van het gras is vaak een combinatie van factoren. Wij helpen u graag bij het vaststellen van deze factoren om u vervolgens een goed advies te kunnen geven en samen met u een stappenplan te maken met als eindresultaat een mooie compacte groene grasmat.


Voor het maken van een offerte brengen wij geen kosten in rekening. Wel willen wij vooraf graag de situatie ter plekken bekijken en met u de werkzaamheden doorspreken.


Jazeker. Wij realiseren zowel kleinere als grotere bestratingsprojecten. Dit kan variëren van het herstel van verzakkingen in bestaande straatwerk tot realisatie van nieuwe bestrating in terras, oprit, parkeerplaatsen of silageopslag. Onze kennis, vakmanschap en machinepark zijn hierop ingericht.


Deze vraag heeft geen eenduidig antwoord aangezien de totale kosten van een tuin sterk afhankelijk zijn van o.a.  het gekozen materiaal en de benodigde arbeid. Denk alleen al aan de grote prijsverschillen in vierkantemeterprijs van bestratingsmateriaal en de maatvoering  van beplanting (een groter plant of boom is duurder dan een kleinere variant) en de benodigde arbeid  hangt af van het feit of u alles uitbesteed of een deel van de werkzaamheden zelf uitvoert).


De kosten van een tuinontwerp  worden bepaald door een aantal aspecten zoals o.a.: hoe groot is de tuin waarvoor een ontwerp gemaakt  mag worden, wilt u een ontwerpschets of ontwerp op schaal en wilt u een ontwerp met of zonder beplantingsplan. Een leuk ontwerp heeft u al vanaf € 275,= en bij De Vier Seizoenen hoveniersbedrijf krijgt u 50% van de ontwerpkosten terug als wij uiteindelijk ook de levering van de benodigde materialen en de realisatie voor onze rekening mogen nemen.


Ja hoor, ook voor een klein klusje  kunt u ons inschakelen. Let op! Wij berekenen echter wel  minimaal 1 uur arbeid.


Ja wij leggen verlichting aan in bestaande tuinen en nemen voor nieuwe tuinen zelfs het verlichtingsplan vaak al mee in de ontwerpfase. Voor de 230V netwerkspanning schakelen wij de hulp in van een erkende installateur en voor het 12V- systeem  (In-lite) hebben wij kennis en kunde in eigen beheer.


Als hoveniersbedrijf zijn wij breed inzetbaar in de tuin, maar aangezien het snoeien of kappen van groter bomen  een andere soort specialisme is waar ook andere gereedschappen voor nodig zijn werken wij in dit geval samen met een aantal zeer ervaren boomspecialisten en zijn wij op die manier alsnog prima in staat deze werkzaamheden voor u te verzorgen.